Maak kennis met onze school


In de loop van het schooljaar kunnen ouders en kinderen kennismaken met onze school op meerdere momenten. Dit kan tijdens infoavonden, scholenbeurzen, demolesjes en op de opencampusdag.

Digitale infosessie

Geïnteresseerde ouders en kandidaat-leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar zijn van harte welkom op onze digitale infoavond. Hier kan er al een eerste maal kennis gemaakt worden met de school, met het studieaanbod en de schoolcultuur.

De digitale infoavond voor de kandidaat-eerstejaars wordt online georganiseerd. We informeren jullie graag op maandag 27 februari 2023 om 19.00 uur. Hier krijg je heel wat informatie over het reilen en zeilen in Atheneum Schilde. Jullie krijgen een zicht op ons studieaanbod, de werking van onze leerlingenbegeleiding, onze visie, onze modules, ons laptopproject en zo veel meer...

Inschrijven digitale infoavond 27 februari 2023

Daarnaast organiseren we een opencampusdag op 6 mei 2023. Dit gaat door van 10u00 tot 13u00. Op die dag wordt de school opengesteld voor bezoekers en kan je even binnenspringen om eens rond te kijken en een babbeltje te doen. Belangrijk, dit is geen opendeurdag met allerlei activiteiten of lessen. Alle leerkrachten zijn aanwezig om jullie vragen te beantwoorden.

Scholenbeurzen

Atheneum Schilde is elk jaar aanwezig op de scholenbeurzen in Schilde en Schoten. Hier kunnen geïnteresseerde ouders en leerlingen uit het 5de en 6de leerjaren uit de regio terecht met al hun vragen over de school, het studieaanbod, de schoolcultuur en zo veel meer. Aan onze knappe stand kunnen ouders en kandidaat-leerlingen informatiebrochures krijgen en in dialoog gaan met de directie, leerlingbegeleiding en vakleerkrachten. Met plezier beantwoorden zij alle vragen.

De scholenbeurs in Schoten gaat op 1 februari 2023 door in De Kaekelaar van 17u30 t/m 20u30.

De scholenbeurs in Schilde gaat op 9 februari 2023 door in De Werf 44 van 17u t/m 20u.

Demolesjes

Om de keuze voor Atheneum Schilde te stimuleren en de overstap naar het secundair onderwijs beter te begeleiden, organiseren we sinds 2012 voor alle kandidaat-eerstejaars uit de omgeving demolesjes.

Omstreeks 8.45 uur arriveren de kandidaten op onze school en worden ze welkom geheten door de adjunct-directeur. Na een inleidend woordje ontdekken en proeven de zesdejaars van de verschillende troeven van onze school. Gedurende een voormiddag maken ze kennis met de klassieke taal Latijn, de vreemde taal Engels, het vak Economie en financiën en draaien ze even mee in het STEM-lab. Na de demolesjes worden de kandidaat-leerlingen naar de refter begeleid waar ze een snack aangeboden krijgen.

Op deze manier tracht Atheneum Schilde de zesdejaars uit het basisonderwijs voor te bereiden op de volgende stap in hun onderwijsloopbaan. Het leerkrachtenteam vindt het dan ook enorm fijn om begin september verschillende enthousiaste deelnemers terug te zien.

Opencampusdag

Iedereen is van harte welkom op onze Opencampusdag van zaterdag 6 mei 2023 van 10u00 tot 13u00.

Interesse in onze school of extra vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

ATHENEUM Schilde

dé school met vele plussen

Hoevedreef 9
2970 Schilde

(03)385 89 71

info@atheneumschilde.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne school? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in