Hedendaags onderwijs kan niet meer zonder een aantal elektronische leermiddelen. Daartoe behoort ook het gebruik van een digitaal schoolplatform.

Wij hebben op onze school (en in de hele scholengroep) gekozen voor "Smartschool".

Elke leerling van onze school krijgt een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord waarmee hij/zij op het platform kan aanmelden op https://atheneumschilde.smartschool.be.

smartschool

Smartschool is een elektronische leeromgeving (ELO) specifiek ontwikkeld voor het Vlaams secundair onderwijs.
Een ELO is een plaats die permanent toegankelijk is via internet voor alle partijen die bij een leerproces betrokken zijn.

AAL: Anytime - Anywhere - Learning

Leerkrachten kunnen binnen de leeromgeving de les verder zetten. Een leeromgeving is een uitbreiding van het leerproces. Het is een aanvulling op de gewone les maar het vervangt niet de leerkracht.

Voordelen voor de leerlingsmartschool

  • veel grotere motivatie
  • de vorming is up to date
  • de leerling leert omgaan met ict
  • door de verhoogde motivatie presteert de leerling beter.
  • minder tijdverlies: taken kunnen via Smartschool worden ingediend, er kunnen 's avonds na de les vragen gesteld worden over de leerstof. De leerling hoeft niet te wachten tot de volgende les alvorens hij kan verdergaan met zijn leerproces.

Studie heeft uitgewezen dat leerlingen die in een "moderne" omgeving onderwezen worden gemotiveerder zijn. Het gebruik van Smartschool biedt leerlingen onrechtstreeks het voordeel dat zij perfect kunnen omgaan met de nieuwe technologie.

 

Voordelen voor de leraar

  • Centraal beheren van zijn/haar cursusmateriaal in een professionele omgeving.
  • Rechtstreeks geïndividualiseerd contact met de leerling ook buiten de lesuren.

Voordelen voor de school en de directie

Binnen een school is er een hele stroom van informatie en communicatie. Het beheren en structureren van de informatie is zonder ict niet meer denkbaar en haalbaar. Smartschool is een centraal platform waar al deze informatie en communicatie kan beheerd worden.

Voordelen voor de ouders

Ouders spelen ook een rol binnen Smartschool. Zij kunnen via het platform de studieresultaten en punten van hun zoon/dochter op de voet volgen. Op deze manier worden de ouders dichter betrokken bij het leer- en groeiproces van hun zoon/dochter.

smartschool1

Meer info vindt u op www.smartschool.be